Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek

következő »

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

« előző2007. október 19.


Irány Svédország

Irány Svédország

Megint repülőn ülök, Irány Svédország. Reszkessetek svédek, jövök és minden eltanulok!

Svédországban van a legnagyobb kultúrája az alternatív energiák használatának, pedig Európában szinte itt van a leghidegebb. Mégis szinte minden második házban már hőszivattyúval fűtenek.


Bővebben »

2007. szeptember 19.


Tokkal, vonóval mikor térül meg?

Tokkal, vonóval mikor térül meg?

Itt ülök már 10. napja a BBNV (Bóvlik Budapesti Nemzetközi Vására) „A” épületének 304-es standján, ahol cégünk kiállította Nyugat-Európa jelen- és Kelet-Európa jövő-kazánját, a levegőkazánt.

Valahogy az az érzésem, mint a méhkasban, először a látogatókat összegyűjtik, kiképzik őket fullánkok lövöldözésére, szekírozásra, cikizésre, s rajt. Irány a kiállítók.

- Tokkal, vonóval, mikor térül meg?- jön hozzánk szinte mindenki.

Standunktól nem messze állítanak ki egy 2.000.000.- Ft-os masszírozó fotelt, másik irányban 500.000.- Ft-ért egy konyhai turmixgépet, harmadik irányban 2.500.000.- Ft-os biliárd asztalt. Önök szerint az mikor térül meg, természetesen tokkal, vonóval, dákóval?


Bővebben »

2007. szeptember 19.


Talpbetét, fékbetét, ágybetét, támogatni kéne!!!

Igen, mi magyarok nagyon rendesek vagyunk. Nem zavarjuk meg a forgalmat, nem állunk meg segíteni az autópályán, nem tartunk fel senkit azzal, hogy a sárga villogót bekapcsoljuk azért, hogy valakinek segítsünk, kopik a kapcsoló, fogy az akku, mi inkább megyünk, nyomulunk, irány az előre.

Mi még a forgó ajtóban is mindenkit, minimum három körrel meg tudunk előzni. Ja, hogy csak fél kört kell menni, s máris kijuthatnánk? Az nem érdekes. Az előzés a lényeg. Villogva, okoskodás közben mindenkit leszorítani! A jó édes anyád, mit képzelsz? Menj már le…. csatakiáltásokkal mutatjuk meg, milyen ügyes gázpedálnyomók vagyunk. Nyomom a nyomodba, dudálok a nyakadba, szorítalak az árokba! Nyavalyás, a jó édes………! Ez igen, ez megy nekünk!


Bővebben »

2007. szeptember 3.


Levegőkazánnal a kőröshegyi viadukton

Levegőkazánnal a kőröshegyi viadukton

Nagy dologra vállalkoztam, hátamban egy levegőkazánnal átszelem a kőröshegyi viaduktot.

Zsolt, egyetlen gépkocsivezetőnk már hetek óta otthon van, sörözget, TV-t néz, pihenget. Kutyáját néha megsimogatja, de megemelnie már nem szabad a fél kilós, kutyának nevezett csipogó szerkezetet, mert sérvvel műtötték. Nem tudom mi lesz, 6 hónapig állítólag nem emelhet. Nem volt más hátra, mint előre. Valakinek el kellett vinni az 500 kg-os levegőkazánt Nagykanizsára. Vállaltam. Tudják miért?


Bővebben »

2007. augusztus 21.


Hőszivattyú, levegőkazán, nyesedékkazán Horvátországban a pókok és skorpiók között

Hőszivattyú, levegőkazán, nyesedékkazán Horvátországban a pókok és skorpiók között

Alighogy megjöttem Skóciából, várt az üzenet: azonnal menjek Horvátországba, ahol egy vállalkozó vett egy szigetet, ahol semmilyen energia nincs, mégis panziót akar építeni.

Mivel éjjel, nappal dolgozom vagy utazom, a családom alig látom, a pizsamám és a fehérnemű váltással egy időben családtagot is váltottam. Most a feleségem jött velem. A fiam itthon maradt, ki kellett pihennie a skót és angol hőszivattyúkat.

Pontos cím helyett most GPS koordinátákat és egy telefonszámot kaptam, hogy hová kell mennem. Felhívtam az urat:


Bővebben »

2007. augusztus 3.


Skócia

Skócia

" Amikor megkérdeztem a tulajdonostól, miért csak a helikopternek kell fűtött helyen lennie, az autók miért nem számítanak, a következőket válaszolta:

- Egész napos golfozás után csak nem képzeli, hogy hideg helikopterrel fogom a labdákat megkeresni? Rögtön megfáznék."

Bejártam Angliát, Skóciát a fiammal. Nem nyaraltunk, dolgoztunk.


Bővebben »

2007. augusztus 2.


Tanulás helyett öltöny, nyakkendő

Már nagyon régen nem írtam bejegyzést a hőszivattyú blogomba. Úgy éreztem, a legfontosabbat leírtam. A lényeg ott van az elektronok történetében.

Még a feleségem és az ismerőseim is állandóan azt kérdezik:

- Mi ez a hülyeség, amit azokról az elektronokról írsz? Nem érti senki.

Pedig még ma is úgy érzem, ennél fontosabb mondanivalóm nincs.


Bővebben »

2007. április 26.


A nem működő elektromágnes, mint egy ócska vasdarab előbb-utóbb zúzdába kerül...

Milyen kár, hogy az ország 93%-a nem figyelt oda a fizika órán, amikor az elektromágnest tanították! Hogyan is működik?

Mint tudjuk, minden nagy részecske kis részecskék tömegéből áll. A kis részecskék még kisebb részecskékből állnak, s ez így megy egészen a protonokig és az elektronokig, amelyek Liliput országból a legkisebbek közé tartoznak. Kicsi a bors, de erős, mondja a közmondás. Mit is csinálnak ezek a kis elektronok? Rohangálnak a protonok és a neutronok körül, közben elektromágneses erőt fejtenek ki. (Valahogy úgy kell elképzelni, mint amikor egy motorcsónak a Balaton tükörsima vízén húz egy, majd több hullámgödröt. A száguldó motorcsónak ezt felhasználni nem tudja, de a vízben lévő részecskéket képes odébb sodorni.)


Bővebben »

2007. április 22.


Tapasztalatok a Construmáról

Tapasztalatok a Construmáról

A német, svéd, dán tudósok, matematikusok, fizikusok által kifejlesztett 33 KW-os levegőkazánok 2007-től már nálunk is kaphatók. Véleményem szerint a következő években ezek a berendezések leváltják a gázkazánokat.

A Construma kiállításra megérkezett az első nagy teljesítményű AlphaInnotec levegős hőszivattyú, más néven levegőkazán (ha helyesen akarjuk írni: levegő kazán). Mondanom sem kell, a standunkon a nyitás pillanatától, a zárás után fél óráig egy gombostűt sem lehetett leejteni.


Bővebben »

2007. április 11.


Napenergia! Földenergia! Levegőkazán! Hőszivattyú! Rekuperátor!

Alternatív energiahasznosítás

Az első hőszivattyús rendszer 1896-ban készült Salzburgban, én az elsőt 25 éve terveztem be egy fóti családi házba, egy szuper okos mérnök hölgynek és az egyetemi tanár papának. Akkor azonban ez még senkit sem érdekelt. Az események pár éve gyorsultak fel, s az egész világ kezd áttérni az alternatív energiahasznosításra. Mi magyarok persze még most is kétkedünk. Van-e értelme? Kapok-e támogatást? Mikor térül meg? Érdekes módon amikor 3-20 millióért autókat vásárolunk, eszünkbe sem jut támogatást kérni az államtól, pedig az autó pár év alatt amortizálódik, elértéktelenedik. A hőszivattyús rendszerek, a nap- és földenergiát hasznosító berendezések 3-4 milliós plusz költséget jelentenek, de min. 50 évre vesszük őket, ráadásul 3-4 évente kitermelik saját beruházási költségüket. Ez az egyetlen olyan műszaki berendezés, aminek nem csökken, hanem az évek során nő az értéke. Minél magasabb az energia ára, annál többet ér a gazdaságosan működő energiatakarékos berendezésünk.


Bővebben »következő »

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

« előző