Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek

következő »

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

« előző2009. február 19.


Leleményes hőszivattyú használó! Zseniális! Zseniális!

Leleményes hőszivattyú használó! Zseniális! Zseniális!

Megkeresett pár évvel ezelőtt egy beruházó:

- Kedves Mérnök Úr, szeretnék építeni 6 db hatlakásos társasházat, ahol hőszivattyút akarok használni. Fontos, hogy a ház nagyon energiatakarékosan működjön.

- Rám bízza, hogy mit csinálok? Vagy bele akar szólni, mint általában mindenki?

- Nem, maximálisan magára bízom. Engem csak egy dolog érdekel, mindennél és mindenkinél olcsóbban működjön a rendszer.


Bővebben »

2009. február 15.


Kaptam egy aranyos levelet a következő sorokkal:

„Ez egy szakmai blog?

Kedves andrás!

neked is elgurult a gyógyszered! Ne írj blogot , nevetségessé teszi az egész témát, illetve mi köze ennek gyucsányozásnak a hőszivattyúkhoz?

monnyán le és kezeltesd magad!”

Tömör, lényegre törő. Hát nem aranyos?

Mivel aki írta, még csak arra sem méltatott, hogy a nevét aláírja, nem tudom, a válaszomban kit szólítsak meg. Így az Urat a későbbiekben csak kedves ismeretlennek hívom.


Bővebben »

2009. január 27.


Ma még Nabucco, holnap már Nabukta!

Ma még Nabucco, holnap már Nabukta!

Kedves Gyurcsány Ferenc bácsi, nem akarlak bántani, segíteni szeretnék úttörő becsület szavamra. Hajnal van, forgolódom az ágyamban, pedig jóval éjfél utánig dolgoztam, hogy keressek egy kis pénzt a családomnak, s legyen miből befizetni az adómat, amit Ti, biztos vagyok benne, mindig jóra költitek, vesztek belőle szép új autót, nyaralót.

Engedd meg, hogy elmondjak Neked egy pár történetet. Tehetem ezt, mert amikor én már matematika, fizika versenyeken indultam és szabadidőmben sakkoztam, Te még „Legyen ön is milliomost” játszottál az oviban.


Bővebben »

2009. január 7.


Semmi probléma. Nekünk rengeteg tartalékunk van

Vízkereszt napja van. Az oroszok 6 órával ezelőtt lezárták a gázt. Európa nem kap gázt. A politikusok változatlanul hangoztatják:

  • Semmi probléma. Nekünk rengeteg tartalékunk van. Csak a környező országokat érheti baj.

Ez valahogy kísértetiesen emlékeztet Veres János pénzügyminiszter bejelentésére, mikor először beszéltek az amerikai gazdasági válságról:

  • A válság minket nem érint. Nekünk rengeteg tartalékunk van. Fel van töltve Euróval a Nemzeti Bank.

Bővebben »

2009. január 4.


Minket a pénz impregnál!

A szilvesztert egy vidéki kis szállodában töltöttem. December 30.-án a szállodához tartva, útközben leadtam a munkát az autóalkatrész gyár mérnökének. Utána úgy döntöttem, kikapcsolom a telefonom és három napig nem csinálok semmit. Nem bírtam ki. A telefont bekapcsoltam, azért, mert nagyon hideg volt, s ha bárkinek problémája van a hőszivattyújával, elérjen. Hál’Istennek és az AlphainnoTec hőszivattyúk profizmusának, nyugodt szilveszterem volt.

Egyik nap lementem a mini kerek melegvizes medencébe, a dagonyába. Mellettem, nyakában 1 cm-es aranyláncokkal, két totál tetovált kopasz fiú beszélgetett. Ja, és a fülükben is volt egy-egy aranykarika.


Bővebben »

2009. január 3.


Év végén három gyönyörű munkának volt határideje

Mostanában sok helyre hívnak, találjam ki, honnan, hogyan tudnának olcsóbban energiához jutni. Már a harmadik olyan helyre hívtak, ahol a tanulmányterv elkészülte után sokkal inkább azzal kellett foglalkozni, hogy a „megtalált” felesleges energiát hová tegyék.


Bővebben »

2009. január 2.


Ha nem fizetsz, nem kapsz gázt, az orosz nem tréfál!

December 30.-án három határidőm volt. Nagyon sokat kellett dolgoznom, az év utolsó napjaiban sem aludtam sokat. Három gyönyörű munkát fejeztem be.

Milyen jó lenne, hogy ha dolgozom és éjszakázom, a jövedelmem nagy része enyém maradna és nem annak a zsebébe menne, aki nem csinált egész évben semmit és arra pihen rá az ünnepek alatt. Az irgalmatlan adólevonással csak a pénzt vonják el. Sem a stresszből, sem a fejfájásból, sem a kialvatlanságból nem kérnek semmit. Pedig uraim, ez mind együtt járna az elvont jövedelmekkel! A gondoknak is odaadnám 90 százalékát.


Bővebben »

2008. december 16.


Brüsszel, Európa Parlament

Brüsszel, Európa Parlament

Már megint szól a telefon. Állandóan csöng. Felveszem.

- Jó napot, dr. Léderer Andrást keresem.

- Jó napot, én vagyok.

- …Csaba vagyok, Olajos Péter európai parlamenti képviselő budapesti irodavezetője.


Bővebben »

2008. november 9.


Tud-e Miklós atya olyan gyorsan szeretetet építeni, mint amilyen gyorsan egyesek gyűlöletet kelt

Tud-e Miklós atya olyan gyorsan szeretetet építeni, mint amilyen gyorsan egyesek gyűlöletet kelt

Reggel 7 óra. Indulás. Felveszem Tamást és Józsit, akivel együtt megyünk Nagykaposra. A kis városka nincs messze az ukrán határtól, Nyíregyháza után irány észak, Lácacséke, Királyhelmec, Nagykapos.

A zöld határon még soha senkit nem igazoltattak, minket igen:

- Mi történt? - kérdezte Miklós atya görög katolikus pap felesége, akit útközben Nyíregyházán felvettünk. - Még itt igazoltatás nem volt soha.


Bővebben »

2008. szeptember 30.


Újabb hőszivattyú károsult

Egy levél, amit a múlt héten kaptam. Kommentár nélkül...

Tisztelt Cím!

Ahogy a Hőszivattyú blogot olvasgattam, úgy definiálnám magam, hogy „Még egy Balek”, aki ír Önnek, és a segítségét kéri. Konkrétan az augusztus 31-i írásra gondolok.

Elöljáróban a kérésemet terjeszteném elő: meg tudná-e nézni Ön, vagy valaki, aki már látott közelről ilyen rendszert a nálam lévő telepítést, és annak szakszerűségét? Hogy miért? Négy éve költöztünk be a házba, ahol ha jól rémlik, egy kanadai gyártású hőszivattyút üzemelt be egy cég. Azóta szinte minden alkalommal, amikor fűtésről hűtésre és fordítva állunk át, ki kell hívnom őket, mert nem tudom átállítani a rendszert, és rendszerint nekik sem sikerül elsőre - mivel valami mindig elromlik rajta.


Bővebben »következő »

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

« előző