Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

« előző2007. március 25.


2007. évi Hőszivattyú Roadshow - Tapasztalatok

2007. évi Hőszivattyú Roadshow - Tapasztalatok

A magyarországi Road Show-nak vége. A korszerű alternatív energiákkal működő berendezéseket bemutató kamion már a holland utakat járja. Hozzánk Norvégiából jött, hólánccal, lapáttal felszerelve, mondván, ha nálunk is ki kell ásni a hóból, legyen mivel.

Gyönyörű, bár egy kicsit hideg idő volt a 10 nap alatt, de sem a hóláncra, sem a lapátra nem volt szükség. Az emberi hülyeség elleni védőháló néha azért jól jött volna.

Minden városban a főtérre, a polgármesteri hivatalok elé álltunk. Már ahol engedték, mert volt olyan város, ahol csak a város szélén kaptunk volna helyet. Hosszas küzdelmek árán sikerült Zalaegerszegen legalább egy aránylag forgalmas helyen, az MKB bank előtt állnunk. Mondanom sem kell, ha a helyi közterület felügyelet vezetője nem segít, kockáztatva ezzel állását, valahol a város szélén sem állhattunk volna meg.


Bővebben »

2007. március 12.


Hőszivattyú Roadshow 2007. március 12.-22.

Hőszivattyú Roadshow  2007. március 12.-22.

Ma egy több napos, országos programsorozatot kezdtünk el. Azoknak szól, akiket érdekel az alternatív energia hasznosítása, konkrétan a hőszivattyús rendszerek. Az AlphaInnotec hőszivattyú gyár bemutató kamionjával 10 napon keresztül járjuk az országot, így nem kell Budapestre jönnie annak, aki működés közben szeretne látni egy ilyen berendezést


Bővebben »

2007. február 28.


Ha nem akar a pénze után szaladni, ha nem akar pórul járni:

4 jó tanács, ha építkezik:

1,/ Fontos, hogy az árajánlat kérés helyett először referenciahelyeket kérjen a vállalkozóktól! Ne tőlük kérdezze meg, hogy mi mennyibe kerül, hanem ahol dolgozott, ott sokkal több mindent megtud a vállalkozóról és a munkájáról, mintha őt magát kérdezi. (Sajnos sokan a munka megszerzése érdekében nem rettennek vissza tisztességtelen eszközöktől sem.)


Bővebben »

2007. február 25.


A jó megoldáshoz szükség van Önökre is!

A jó megoldáshoz szükség van Önökre is!

Szól a telefon, már megint csöng.

- Jó napot, várjon csak, kit is hívtam? Ja tudom. Thermo vagy GeoSolar ugye? Valami energiacég nem?

- Igen uram, miben segíthetek? - kérdezi az energetikai bemutatóterem ügyeletes mérnöke.

- Nézze, nem igazán értek hozzá, de elegem van abból, hogy ennyit kell fizetni gázért és állandóan csak emelik az árat. Már azt sem tudom, mi mennyibe kerül. Mindentől és mindenkitől független akarok lenni. Most ki a fenét hívtam, Thermót vagy Geosolart?


Bővebben »

2007. február 14.


Napenergia, földenergia, levegőkazán

Napenergia, földenergia, levegőkazán

Naplopók, szélhámosok, hőszivattyú kuruzslók

1980 nyarán Los Angelesben találkoztam először Teller Edével a világhírű atomfizikussal. Szent István napja volt, már mindenki várta. Észre sem vettük, amikor megérkezett, olyan szerényen vegyült el a várokozó tömeg között. A sűrű szemöldöke alatt élénk szemek, aki egyszer találkozott és beszélt vele, egész életében emlékezik rá.


Bővebben »

2007. január 28.


A rekuperátor

A rekuperátor

Ma készült el a hőszivattyú blog. Már ebből az első bejegyzésből is látszik: nem csak a hőszivattyúkról fog szólni, hanem minden olyan korszerű épületgépészeti berendezésről, ami lassan nélkülözhetetlen egy energiatakarékos épületben.

Németországba, Brémába tervezek egy gerincsebésznek egy házat. Ő adta át nekem a német előírásokat: mit kell betartani ahhoz, hogy építési ill. lakhatási engedélyt kapjon.


Bővebben »oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

« előző