Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek

következő »

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

« előző2008. szeptember 19.


Egy nap, három fontos program

Egy nap, három fontos program

Első program 10.00 órától:

Reggel a Francia intézetben kezdtem, ahol büszkén mesélték el a franciák, milyen fantasztikus erőművet építettek Magyarországon. A nagy sikerrel működő erőművet biomasszával üzemeltetik. Előadást tartottak arról, milyen jó hatásfokkal, milyen nagy haszonnal működik az erőmű.

Miközben hallgattam az előadást, egyfolytában arra gondoltam, vajon nekünk miért nincs annyi eszünk, hogy rájöjjünk, ami nagy haszon a franciáknak, az nagy veszteség nekünk.


Bővebben »

2008. szeptember 18.


Miniatűr cukrászsütemények, cukrász óriások

Nagyon sok ember van, aki egész életében azon mesterkedik, hogyan kell jól csinálni a semmit. Hihetetlenül sok energiát fektet a szemfényvesztésbe. Ezek a porondemberek, bukfencet hánynak, énekelnek, de hál' Istennek előbb-utóbb, ha nincsenek jól kikötve, jó nagyot esnek. Csak nehéz kivárni, míg végre lepottyannak.

Miért őket szerepelteti éjjel-nappal a média? Ha valamit tanulhatnánk, ha valami pozitív élményhez juthatnánk, bezzeg azt csak pénzért, nagyon sok pénzért lehet bemutatni.


Bővebben »

2008. augusztus 31.


Olcsó hőszivattyú, olcsó fűtés, olcsó hűtés

Már hónapok óta nem írtam, de sajnos semmire nincs időm. Dolgoznak a konkurensek.

Mindenki nagy üzletet érez a hőszivattyúban. Két hete még szobafestő mázoló volt, pár hónappal ezelőtt gyógynövény szaküzletben eladó, de ma már hőszivattyúval foglalkozik. Nagyon jó honlapot csinál, sok laikus a csiribiri hókusz-pókusztól elvarázsolódik és megbízza őket munkával. Ekkor ültetik el a lehetőséget, hogy nekem is sok munkám legyen a későbbiekben.

Egyik helyről a másikra kell mennem az elrontott fűtéseket, hűtéseket megnézni, szakérteni, miért is nem működik az egész. Okoznak fejtörést rendesen, mert gátlás nélkül, a laikus teljes biztonságával dolgoznak. Számomra teljesen érthetetlen módon, de a megrendelők vakon bíznak a hozzá nem értő szélhámosokban.


Bővebben »

2008. május 5.


2008. május elseje van. Mindenki ünnepel. Munka ünnepe van!

2008. május elseje van. Mindenki ünnepel. Munka ünnepe van!

Van, aki most veszi elő egész évben titokban tartott Ferrariját, hogy megjátssza az eszét Horvátországban. Van, aki a céges autóval, Skoda Superb-bel érkezett az Adriára. Szerényen mindenkit letolt az autópályán. De hát neki lehet, haverja a főkapitány, s ha szétmegy a céges autó, az sem baj, van pénz, autóra van pénz!

Süt a nap, senki sem dolgozik, nem dolgozunk? Miért is? Ja, ünnepeljük a munkát. Milyen jó nekünk, megünnepeljük a munkát, megünnepeljük a nem munkát, a felszabadulást, a honfoglalást. Van még, amit nem ünneplünk meg? Pl. dolgoztunk mi az elmúlt időszakban annyira jól, hogy megérdemelten ünnepelhetnénk?


Bővebben »

2008. április 28.


Kedves Blog Olvasók! Most a segítségüket kérem!

Kedves Blog Olvasók! Most a segítségüket kérem!

Ha ismernek értelmes és jó épületgépész mérnököket (akik a munkájukat is szeretik, szeretnének egy nagyon jó csapatban lenni, szeretnének jó pár megszállott mérnökkel fantasztikus munkákon együtt dolgozni, szebbnél-szebb rendszereket alkotni), kérem, juttassák el hozzájuk a cégemnél meghirdetett állásajánlatot!


Bővebben »

2008. április 25.


Van egy nagy ötletem!

Reggelente a sok süketelő politikus és magát turbó okosnak hívő nagy Főnök helyett, akik a TV csatornákon szórják a polleneket, hogy már prüszköl az egész ország, legyenek inkább régi filmek, ahol Szentgyörgyi Albert, Sas Elemér, Öveges professzor beszél arról, hogyan is kell csinálni. Mik azok a természetes fizikai és biológiai folyamatok, amiknek köszönhetjük, hogy élünk, egészségben fejlődünk.

Hogyan néz ki ma az ország?


Bővebben »

2008. április 23.


Próbálják ki, menni fog!

Próbálják ki, menni fog!

Hír:

- A Hamasz tovább lövi Israelt.

- Két autóbusz összeütközött, 23 ember meghalt.

- A parlament folyosóján fintorgott és elküldte a ……………-ba.

- Egy 72 éves ember megerőszakolta a 14 éves unokáját.

- Zalatekerőn a Polgármester két pohár sört ivott, azután beült az autójába és hazavezetett.


Bővebben »

2008. március 15.


Talán kapcsold ki az egyiket!

Talán kapcsold ki az egyiket!

Évekkel ezelőtt Csillaghegy leghíresebb fogorvosa, H. Laci keresett meg azzal a problémával, hogy az űrhajónak is beillő futurisztikus szuper turbó fogorvosi rendelőjében nagyon meleg van. Szegény betegeket le kellene egy kicsit hűteni. Ha valamit, akkor ezt igazán át tudtam érezni, mert ha már csak a fogorvosra gondolok, min. 10°C-ot emelkedik testhőmérsékletem, nem beszélve a gatyámról, ami hirtelen tele lesz.

Megkezdtük a munkát. Légcsatornázható fan-coilokat terveztem a rendelőbe. Az erre a célra kialakított álmennyezet minden egyes négyzetméterében elhelyezett anemosztátok segítségével engedtük a térbe a hűvös levegőt. A kivitelezés nagyon szépen, jól sikerült. A rendelőt kellemes hűvösben hagytuk hátunk mögött.


Bővebben »

2008. február 29.


Pénz az ablakban, megint csak egy trófea

Indulás haza

A reggelit olyan korán kaptam, hogy még a konyha sem volt nyitva. Tálcán hozták a szobámba, mint valami főúrnak. Nem mondom jó dolog, amikor az embert kényeztetik. Volt minden a tálcán, mi szem-szájnak ingere. Be is laktam jól, csak úgy csúszott le a sok jó skót kaja. Barna puding, fehér puding, kornflake meg minden, amit nem kellett volna megennem. Tudják, mi az a barna puding? Véres hurka. Kora reggel. Fene az izlésüket.

Túl voltam a reggelin, legalább is a felén. Kiálltam a diákszálló elő, ami több volt, mint egy öt csillagos szálloda, persze diákoknak kifizethető áron. De jó lett volna itt diáknak lenni! Nincs más dolguk, mint tanulni, ha kell tálcáról reggelizni, sportolni, a francba, nálunk miért nem így van? Hagy okosodjon a diák, ők vezetik majd az országot, ők keresik meg nekünk a nyugdíjat. Vagy nem? Nagyon nyugodt nem vagyok.


Bővebben »

2008. február 27.


Még mindig Skóciában

Skócia fantasztikus

Tegnap, amikor a gépem leszállt Glasgow repülőterére, olyan vihar volt, hogy azt hittük, lefújja a szél a gépet a leszállópályáról. Szakadó eső, 8°C, szélvihar.

Az eső és a vihar soha nem érdekelt, mindig szerencsét hozott. Remélem, most is.


Bővebben »következő »

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

« előző