Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek

következő »

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

« előző2011. június 10.


Jó vagy rossz hír?

Nem tudom nekünk jó vagy rossz hír, ami tegnap a svájci-német AlphainnoTec hőszivattyú gyárból érkezett:

„Kedves partnerünk!

A nyugat-európai országokban (Németországban, Svédországban, Finnországban, Franciaországban, Norvégiában, Hollandiában) robbanásszerűen megnőtt a kereslet az AlphainnoTec hőszivattyú iránt. A rendelések száma annyira megnövekedett, hogy a szállítási határidőt meg kell emelnünk 7 hétre. Megpróbáljuk a gyár kapacitását növelni. Ezek után reméljük, így 2011. augusztusban a szállítási határidőt le tudjuk csökkenteni 4 hétre.


Bővebben »

2011. március 23.


Blog a királynak

Régen nem írtam, nem csoda. Jön a sajtófigyelő, s a cenzúra. Nem szokásom a kormánypártot dicsérni. Mennyibe fog ez nekem kerülni?

Akkor is elmondom a magamét! Legfeljebb benne leszek az alkotmányban, mint közveszélyes bűnöző.


Bővebben »

2011. február 2.


Amit mindenki tudni szeretne

Hajnal van, 4 óra. Még minden normális ember alszik. Forgolódom, nem megy az alvás. Inkább felkelek és dolgozom. Kinyitom a számítógépem. Kaptam egy levelet:

Tisztelt Geosolar!

Egy házépítés kellős közepénél tartunk és most jött el az a pillanat, amikor az eddig halogatott fűtési/hűtési problémát rövid időn belül meg kell oldanunk.


Bővebben »

2011. január 26.


Levelet kaptam az Ügyvéd Úrtól, Egerből

Kedves András!

Merre jársz ? Már régen beszéltünk, a feleségem sokat emleget, mert szerinte túl sok időt töltök a kazánházban, és figyelem a gépet (az AlphainnoTec levegőkazánomat).

Szilveszter éjjel is kimentem pezsgőspohárral a kezemben és leolvastam a geo mérőt: 99.600.- Ft. fogyasztás 7 hónap alatt. A beüzemelés 2010. június 4. napján volt (Trianon 90. évfordulója). Tavaly télen volt olyan hónap, hogy 95.000.- Ft. volt a havi gázszámla. A födémszigetelés pénzhiány miatt persze nem készült el, de nem is bánom, mert így mérhető a különbség a két gépészeti megoldás között. Természetesen meg fogom csinálni.


Bővebben »

2011. január 13.


AlphainnoTec levegőkazán

AlphainnoTec levegőkazán

Ez a világ egyik legcsodálatosabb berendezése. Halkan duruzsol, nem kell hozzá gáz, kémény, nem robban, s még csak helyet sem foglal el az épületben. Negyed-, sőt Áginál Budaörsön ötödannyiért fűt, készíti a melegvizet, mint előtte 20 évig a gázkazánja. Kinn duruzsol a kertben, szép, gazdaságos, környezetkímélő. Jövő kézközelben.

Már 100-nál tartunk. Ennyi svájci-német AlphainnoTec hőszivattyút üzemeltünk be az elmúlt 7 évben. Ma már teljesen megértem a svájci, német és svéd lakosokat, hogy miért cserélik le ezrével a gázkazánjaikat ezekre a berendezésekre. Mi hét év alatt tartunk száznál, Csehországban és Ausztriában évi tízezernél tartanak. Lehet, hogy sokkal inkább gondolnak a jövőjükre?


Bővebben »

2010. november 30.


Napelem, napkollektor, melyiket válasszam?

Napelem, napkollektor, melyiket válasszam?

Szia András, ne pufogj már annyit, írj inkább a szakmáról, tanítsd az embereket arra, amihez értesz. Tanítsd az embereket fizikára, napenergiára, alternatív energiák használatára. Hagyd a politikát, ha nem akarsz idő előtt szívinfarktust kapni.

Igaza van a barátomnak, aki Kanadából üzente ezt nekem. Eldöntöttem, mostantól mindenkit tanítok arra, amihez értek. Első lecke a napkollektorok, napelemek.


Bővebben »

2010. október 26.


Éjfél van, itt még senki nem tér nyugovóra!

Éjfél van, itt még senki nem tér nyugovóra!

Éjfél van, térjen mindenki nyug………..Nem, itt nem tér nyugovóra senki. 24 órában élnek. Mégis mindig mosolyognak. Kedvesek, tiszták. Ha bajban vagy az utcán, segítenek rajtad. Baj nincs. Csak az a sok kandzsi. Merre menjek, merre vagyok, jaj, előbb még tudtam, hol a fenében is vagyok?

Nézzük csak, mi van otthon, ami itt nincs:


Bővebben »

2010. október 25.


100 évvel Európa előtt

100 évvel Európa előtt

Megjöttem, megint itt vagyok! Taipei, Taiwan fővárosa.

Vele jöttem, hű társam már évtizedek óta. Kéz a kézben, fül a kézben, kéz a fülben járom vele a világot már sok-sok éve. Megint, mint mindig elválasztottak minket felszállás előtt egymástól. Őt mindig máshová ültetik. De amikor leszállás után egymásra találunk, legalább is én mindig nagyon örülök a találkozásnak. Babusgatom, szeretem viszem magammal mindenhová. Ő vigyáz mindenemre, legfőként a biztonságomra és kényelmemre.


Bővebben »

2010. október 20.


Kedves Vásárlónk!

Kedves Vásárlónk!

- Örömmel értesítjük, hogy őszi leértékelésünk 2010. október 02-án (szombaton) kezdődik!

- Örömmel értesítjük, hogy legújabb értékesítőkkel kapcsolatos tananyagunkat elkészítettük Önnek, melyet itt tölthet le. Ha ma megteszi, 30 %-kal olcsóbban kapja!

- Örömmel értesítjük, hogy csak most és csak Önnek 20%-al kedvezményesebben tudjuk utazását biztosítani! Ilyen és hasonló levelekből kap talán Ön is százával.

Ön mit csinál ilyenkor, netán ugyanazt, amit én? Mert én megnyomom a „delete”, törlés gombot.


Bővebben »

2010. október 11.


Minden relatív

Minden relatív

Nekem ő, neki én, de a szomszédé mindig jobb.

Egyiptomban ülök a tenger és a vízeséses uszodák között. Mindez a luxus szálloda előtt van, ahol lakunk. Körülöttem milliomosok vagy csak rongyrázók. Barnák. Kipihentek. Mégis, mintha unnák a semmittevést. Milliomosnak nehéz lehet lenni. Mit találjon ki holnapra, hogy elüsse idejét? Már kaki színűre égette a nap, már unja a mellette fekvő szilikon mellű, aszalt szilvává napozott csajt. A víz csobog. Zuhatagok, vízesések, medencék, virágok, csokoládé színű cselédek. Minden, ami az 5 csillaghoz kell.


Bővebben »következő »

oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

« előző