Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek


2011. június 10.


Jó vagy rossz hír?

Nem tudom nekünk jó vagy rossz hír, ami tegnap a svájci-német AlphainnoTec hőszivattyú gyárból érkezett:

„Kedves partnerünk!

A nyugat-európai országokban (Németországban, Svédországban, Finnországban, Franciaországban, Norvégiában, Hollandiában) robbanásszerűen megnőtt a kereslet az AlphainnoTec hőszivattyú iránt. A rendelések száma annyira megnövekedett, hogy a szállítási határidőt meg kell emelnünk 7 hétre. Megpróbáljuk a gyár kapacitását növelni. Ezek után reméljük, így 2011. augusztusban a szállítási határidőt le tudjuk csökkenteni 4 hétre.

Kérjük szíves megértésüket.

Herold Wolfgang kereskedelmi igazgató”

Utánanéztem a neten, mi lehet az oka:

1,/ 2015-ben lejár a hosszú távú gázszállítás szerződés az oroszok és Európa között.

2,/ Az európai országok próbálják a Nabucco-vezetéket összehozni, de még az aláírások gyűjtése is évekbe telik, nemhogy a gázvezeték megépítése (ami szinte reménytelen).

3,/ Nyugat-Európában támadják az atomerőműveket, drasztikusan emelkedhet az energiák ára.

4,/ 2015-től szerződést kötöttek az oroszok a kínaiakkal. Medvegyev és Putyin megígérték Kínának, ha a kínaiak becsövezik Kínát gázcsővel, egész Kínát el tudják látni gázzal. (Akkor, még ha csoda folytán megépítenék is a Nabucco vezetéket, honnan lenne benne gáz?)

5,/ Kína egész területének gázcsövezését a kínaiak 2014-re fejezik be. Gigantikus gázcső építés zajlik egész Kína területén.

6,/ Az AlphainnoTec svájci-német hőszivattyú gyár (svájci pontosság, német precizitás) szinte minden pálmát elvitt a nyugat-európai országokban. A legjobb minőségű, leggazdaságosabb hőszivattyúkat gyártják. Csak hőszivattyúkat és levegőkazánokat gyártanak, de azt minden méretben. Közel 600 profi termékük van. (Szerencsénkre a gyár 1000 km-en belül van. Az esetleges meghibásodás esetén (ami ritkán van) egy nap alatt a tartalék alkatrész itt van.

7,/ Az AlphainnoTec termékeket mi közel 7 éve forgalmazzuk Magyarországon rendkívül nagy sikerrel, mivel a berendezések nagy biztonsággal és rendkívül olcsón működnek. (A berendezések telepítése után már nem vagyunk kiszolgáltatva távfűtésnek vagy gázszolgáltatónak. Lásd. www.levegokazan.hu oldalon a riportfilmeket.) Nem véletlen tehát, hogy a fejlett nyugat-európai országokban robbanásszerűen megnőtt az AlphainnoTec svájci-német levegőbojlerek, levegőkazánok, hőszivattyúk iránti kereslet.

Vajon nálunk miért nem jut el semmi, még a tudatunkig sem?


Kategóriák: HŐSZIVATTYÚ

« Vissza