Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek


Levegőkazán

2011. január 26.


Levelet kaptam az Ügyvéd Úrtól, Egerből

Kedves András!

Merre jársz ? Már régen beszéltünk, a feleségem sokat emleget, mert szerinte túl sok időt töltök a kazánházban, és figyelem a gépet (az AlphainnoTec levegőkazánomat).

Szilveszter éjjel is kimentem pezsgőspohárral a kezemben és leolvastam a geo mérőt: 99.600.- Ft. fogyasztás 7 hónap alatt. A beüzemelés 2010. június 4. napján volt (Trianon 90. évfordulója). Tavaly télen volt olyan hónap, hogy 95.000.- Ft. volt a havi gázszámla. A födémszigetelés pénzhiány miatt persze nem készült el, de nem is bánom, mert így mérhető a különbség a két gépészeti megoldás között. Természetesen meg fogom csinálni.

Láttam, Tamás már fenn van a blogban, remélem engem is felraksz. Keresd meg hozzá Katinka képét, amit a leszerelt gázóra helyén készítettél a kapualjban.

Apropó: Amikor a Tigázos szerelő jött leszerelni a gázórát, kérdezte, hogy mi ez a sértődés, ellenszenv a Tigázzal szemben? Mondtam, hogy nincs sértődés, csak egy sokkal olcsóbb energiát fogok használni, úgy is mondhatnám, hogy szenvedélyem az energia megtakaritás. Ti. a Tigáznak az a szlogenje, hogy "szenvedélyünk az energia" Na, ez lesz a cég egyik szlogenje, mármint az előbbi. A szerelő elég morózus volt leszerelés közben. Gondolom azért, mert megtudta, hogy itt már nem lesz visszakötve soha a gázszolgáltatás.

Na jó, jó, a hőszivattyú energiatakarékosan fűt és készít melegvizet, de azzal nem lehet főzni. Hogyan lehetett megszabadulni a gáztól?

Kerámialapos főzőlappal. Kétségtelen, jobban pörgeti a normál tarifás órát (össz. teljesítmény 6,4 kW), mint a hőszivattyú (ami, ha jól emlékszem 4,5 kW nálam), de főzésben, melegítésben, melegentartásban és még a tűzhely tisztántartásában is más minőség, más konyhai komfortérzet, mint egy gáztűzhely. Ezt én is mondom, nemcsak a feleségem.

Feleségem ötlete alapján a padláson az előremenő-visszatérő napkollektoros ágba, kizárható módon egy csőregiszter került, ami nyáron gyümölcsaszalóként működik.

Üdvözlettel:

Dr. Mossóczy Attila ügyvéd

Eger


Kategóriák: Levegőkazán, HŐSZIVATTYÚ, Az olvasóktól érkezett
2011. január 13.


AlphainnoTec levegőkazán

Levegõkazán a kertben Levegõkazán a kertben

Ez a világ egyik legcsodálatosabb berendezése. Halkan duruzsol, nem kell hozzá gáz, kémény, nem robban, s még csak helyet sem foglal el az épületben. Negyed-, sőt Áginál Budaörsön ötödannyiért fűt, készíti a melegvizet, mint előtte 20 évig a gázkazánja. Kinn duruzsol a kertben, szép, gazdaságos, környezetkímélő. Jövő kézközelben.

Már 100-nál tartunk. Ennyi svájci-német AlphainnoTec hőszivattyút üzemeltünk be az elmúlt 7 évben.  Ma már teljesen megértem a svájci, német és svéd lakosokat, hogy miért cserélik le ezrével a gázkazánjaikat ezekre a berendezésekre. Mi hét év alatt tartunk száznál, Csehországban és Ausztriában évi tízezernél tartanak. Lehet, hogy sokkal inkább gondolnak a jövőjükre?

Az elsőt Sukorón üzemeltük be közel 7 éve» 

Budaörsön Ági azt mondja:

Életemben a második legjobb döntés, a férjem után, a levegőkazán kiválasztása volt. Végre nem kell csillagászati gázszámlát fizetni, nem robban, költségtakarékos, halk. Csak jót tudok róla mondani»

Tamás Szarvaskőn, a hegyoldalban fűti meseszép házát egy AlphainnoTec levegőkazánnal.

- Képzeld el, András - újságolta nekem - Egerből jött hozzám egy fűtésszerelő. Körözött, körözött a levegőkazán körül. Látszott rajta, hogy valamit nagyon keres rajta.

- Mit keresel? - kérdeztem tőle.

- Hát, hogy hol van ezen az ajtó, ahol berakják a tüzelőanyagot. Mi a fenétől fűt ez?

Zoli Érden azt mondja nekem:

- Imádom a levegőkazánom. Életem egyik legszebb pillanata volt, amikor láttam a gázóra leolvasó fancsali képét:

- Nincs fogyasztás?

- Nincs bátyám, mert végeztem a gázzal, többet nem sanyargattok engem»

A legaranyosabb azonban Józsi volt, a meseszép hatalmas fekete lovak tulajdonosa:

- Tudod András, rengeteg szép díjnyertes lovam van, de ezek leeszik a húst is rólam. Egyedül csak a levegőkazánom ad pénzt, meleget és melegvizet nekem. Borzasztóan szeretem, életem egyik legjobb döntése volt, amikor megvettem»

Miért van az, hogy egyes - hál’ Istennek, nem AlphainnoTec - levegőkazánokra olyan sokan panaszkodnak?

„Fűtési szezonban több mint 60 ezer forintot fizetek havonta az áramért, amióta az „energiatakarékos” levegőkazánnal fűtök. Hol itt a spórolás? Összesen több mint 2 millió forintot adtam egy készülékért, ami lassan kiforgat a vagyonomból.”

A válasz nagyon egyszerű. Nagyon sok olyan klímaberendezés van, ami nemcsak hűt, de télen -5°C-ig fűteni is tud. Ezek a hibrid fűtő-hűtő klímaberendezések nem igazán jó hatásfokkal üzemelnek. Ezért azután nehéz volt őket eladni. Kitalálták a nagyokos, ravasz kereskedők, hogy bele kell tenni egy elektromos fűtőpatront, ami -5°C-nál bekapcsol, s akkor már fűtőkészüléknek, fűtő-hűtő hőszivattyúnak is el lehet adni.

- Ha már egyszer eladtam a készüléket, rásóztam valakire, kit érdekel, mennyit fogyaszt? Nem véletlen tehát, hogy sok olcsó, energiatakarékosnak mondott levegőkazán többszörösét fogyasztja, mint előtte a gázkazán - mondja a kis aranyos, nyerészkedő kereskedő.

Mitől energiatakarékos a svájci-német AlphainnoTec levegőkazán?

  1. Nem használ elektromos fűtőpatront csak „pót-pótkötélnek”. Akkor engedi csak bekapcsolni, ha valami meghibásodik, s csak addig használja ezt a drága energiaformát fűtésre, amíg a szerelő a helyszínre ér. Tehát soha nem működik direkt elektromos üzemmódban!
  2. A hőelvonó felülete többszöröse a már említett klímakészülékekből átalakított berendezéseknél. Ebből kifolyólag ezeknek a svájci-német berendezéseknek a súlya közel 500 kg. Ellentétben az olcsó levegőkazánokkal, amelyek súlya sok esetben még 50 kg-ot sem éri el.
  3. Nagyon profi, az internetről is vezérelhető számítógép vezérli a készüléket.
  4. Többszáz svájci és német mérnök folyamatosan törekszik arra, hogy az AlphainnoTec hőszivattyúk messze a legjobb minőséget képviseljék az egész világon. Nem véletlen, hogy szinte minden fejlett nyugati országban ők a piacvezetők.

 Svájci pontosság - német precizitás

Ha érdekli, és van ideje, jelentkezzen a „levegőkazán délután” előadásaira, ahol egy délután megismerheti a berendezés működését, kiválasztásának szempontjait, árát, megtérülési mutatóit. Sőt, még referencia helyekre is elviszik, ahol személyesen találkozhat az AlphainnoTec hőszivattyúk használóival.

Jelentkezni lehet: 1122 Budapest, Krisztina krt. 27., a Thermo energetikai bemutatótermében, e-mailen (thermo@thermo.hu) vagy telefonon: 356-2046, 355-4841, 212-1955


Kategóriák: Levegőkazán, HŐSZIVATTYÚ
2009. október 2.


Levegőkazán, ami hűt, fűt és meleg vizet készít


Nem kell gáz, nem robban, biztonságos, üzembiztos, olcsóbban működik, mint a gázkazán vagy a hagyományos klíma berendezés!

November közepétől lehet rendelni a tényleg világújdonságnak nevezhető német gyártmányú AlphainnoTec reverzibilis levegőkazánt. (Ennek már utána néztem, tényleg profi berendezés.)

A levegőkazán minden eddigi berendezésnél jobb hatásfokkal működik. Fűt, hűt, meleg vizet készít, geotarifával olcsóbban működik, mint a hagyományos fűtési, hűtési (klíma) berendezések.

Jól olvassák:

Levegőkazán, ami  FŰT, HŰT, MELEGVIZET KÉSZÍT geotarifával 50 %-al olcsóbban, mint bármi más hagyományos fűtő-hűtő berendezés. Nem kell hozzá gáz, kémény, nem robban, biztonságos, nem kell a kertet széttúrni, hatalmas lyukakat fúrni, nem szennyezzük a környezetünket (ennek is utána jártam, az elmúlt két évben több tesztberendezést is meglátogattam, a tulajdonosok mindenhol az egekig magasztalták a berendezést).

A német AlphainnoTec gyár több mint két évig tesztelte a fűtő, hűtő levegőkazánokat. Több tíz tesztberendezés kiállta a próbát szélsőséges viszonyok között is. Ezért döntött úgy a gyár, hogy 2009 november elejétől, megkezdi a Szuper energiatakarékos reverzibilis levegőkazánok sorozatgyártását.

November közepétől lehet rendelni az új generációs fűtő-hűtő, reverzibilis fűtő-hűtő levegőkazánt.


Kategóriák: Levegőkazán, HŐSZIVATTYÚ
2008. november 9.


Tud-e Miklós atya olyan gyorsan szeretetet építeni, mint amilyen gyorsan egyesek gyűlöletet kelt

A nagykaposi Görög Katolikus templom A nagykaposi Görög Katolikus templom

Reggel 7 óra. Indulás. Felveszem Tamást és Józsit, akivel együtt megyünk Nagykaposra. A kis városka nincs messze az ukrán határtól, Nyíregyháza után irány észak, Lácacséke, Királyhelmec, Nagykapos.

A zöld határon még soha senkit nem igazoltattak, minket igen:

- Mi történt? - kérdezte Miklós atya görög katolikus pap felesége, akit útközben Nyíregyházán felvettünk. - Még itt igazoltatás nem volt soha.

- Igen, tudjuk - válaszolt udvariasan a rendőr ruhába öltözött határőr. - Pár perccel ezelőtt ment át itt önök előtt a Magyar Gárda, egykori egyenruhában. Megint valami balhéra készülnek. Önök milyen célból mennek Szlovákiába?

- A nagykaposi görög katolikus templomba megyünk beüzemelni egy levegőkazánt.

- Az meg micsoda? - nézett ránk kicsit furcsán a határőr. Gondolom sok volt neki az elmúlt pár perc eseménye. Először Árpád sávos régi egyenruhás gárdistából ötven, most meg három őrült levegőkazánt üzemel be szombaton Nagykaposon.

- Ha nem hiszi, kérdezze meg a pap feleségét. Itt ül a hátsó ülésen.

- Papnak felesége? - kérdezte egyik lábáról a másikra topogva szegény rend őre. Végképp kiakadt, mint a kakukkos óra.

Elengedett minket, bár szerintem még mindig ott áll kővé meredve értetlenül, miért épp szombaton kell ennyi őrültnek Szlovákiába a zöldhatáron átkelnie.

Hát igen, a görög katolikus papoknak lehet felesége, sőt akár 100 gyereke is (ha bírja).

Utolértük a Magyar Gárdát. Nagy élmény volt őket látni. Kakastollas sapkában, már dohos ezeréves egyenruhában, Árpád sávos zászlóval a kezükben pompáztak Királyhelmec főterén.

Régen, amikor még úttörő voltam, szerveztünk kirándulásokat hol ide, hol oda. Felvettük az úttörő nyakkendőnket, alumíniumos derékszíjunkat és mentünk kirándulni. Élveztük az erdőt, a madárcsiripelést és senkinek nem ártottunk. Nem lehetne ezeket a magukat Magyaroknak nevező gárdistáknak kirándulásokat szervezni például a Hortobágyra? Nem szereznénk annyi ellenséget magunknak.

Királyhelmecen elhaladtunk a gárdisták mellett, mert nekünk tényleg időben, még a mise előtt be kellett üzemelnünk az Alpha-Innotec levegőkazánt.

A 31 éves (szinte még gyerek) Miklós atya várt minket. Őt a kassai görög katolikus püspök helyezte Nagykaposra küldetéssel. Be kellett fejeznie egy félig kész templomot. Fel kellett építenie az egyházközséget és a szeretetet. A templom már állt, gyönyörű. A templomavatáson több százan voltak. Már a szeretet is ott ragyogott a szemekben.

- Meghoztuk a feleségét, mindjárt csinálunk meleget. - mondtuk a mosolygós papnak, aki már várt a templom előtt.

- Tudják egész éjszaka imádkoztam, hogy ma rendben legyen minden.

Nekiestünk a már nagyon szépen beszerelt levegőkazán beüzemelésének. Két óra múlva meleg lett. Kis levegő, a szivattyú nem indult, a második kompresszor egy kicsit makacskodott, de azután minden szépen beindult. Pár óra múlva már érezhető volt a templomban, hogy végre nem csak a hívők lelkesedése fűti az épületet.

Miklós atya misét tartott, a hívek örültek. Örömet okoztunk a szlovák embereknek. Egyszerre több helyre lettünk hivatalosak vacsorára. Mindenhol kellett egy kicsit enni.

- Aludjanak itt. Kevés helyünk van, de szívesen megosztjuk magukkal. - Mindenhol be akartak minket fogadni, szeretet sugárzott a szemekből. Szívem szerint mindenhol ott aludtam volna, de hogy senki meg ne sértődjön elindultunk inkább éjfél után haza.

Boldogok voltunk, hogy örömet okozhattunk!

Kedves Gárdista Urak, próbálják ki egyszer, milyen szeretet vinni és kapni, lehet, Önök is jobban fognak utána aludni. A gyerekeink is nyugodtan mehetnek majd a Szlovák Tátrába kirándulni, s maguknak sem kell reggelig egy rendőrségi priccsen gubbasztani.

Pár napon belül láthatják a „Levegőkazán” web oldalon a Miklós atyával készült riportot.


Kategóriák: Levegőkazán
2008. január 26.


Írj már!!

Kültéri levegõkazán Kültéri levegõkazán

- Írj már! Mire vársz? Minden nap nézem a blogodat és nem történik semmi! Meghaltál? - írta pár napja egy kedves blog olvasó.

- Nem, nem, nem haltam meg, csak éjjel-nappal dolgozom, hogy mostantól jó sokáig legyen miről írnom.

Az elmúlt hetekben megterveztük és kiviteleztük a budapesti T-Com két nagy irodaépületében a hőszivattyús fűtést (a Távíró utcai épületet Alpha-Innotec folyadékos hőszivattyúval, a Dob utcai irodaépületet Alpha-Innotec levegőkazánnal láttuk el). Mostantól nem a drága gázfűtést és a távfűtést, hanem a telefon automatáknál keletkezett felesleges hőt használják az épület energiaellátására.

Az a sok pénz, amit ezzel a T-Com megtakarít, hej, ha az enyém lehetne! Több tízmillió forint a jövőben! Ez a tengernyi pénzt egészen mostanáig nagyon drágán működő klímagépekkel dobták ki a szabadba, ezzel is rombolva meglehetősen sérülékeny környezetünket.

Az elmúlt napokban Bécsben és Zürichben voltam az osztrák és a svájci Alpha-Innotec képviselőnél. Képzeljék el, ők ketten több ezer levegőkazánt adtak el az elmúlt évben. Mi lehet annak az oka, hogy az osztrákok és a svájciak, akik igazán megnéznek minden garast, ész nélkül vágják le a gázvezetékeket és cserélik le a gázkazánjaikat levegőkazánra?  Ha a következő napokban olvassák a blogomat, megtudják a titkokat. Ígérem írok!


Kategóriák: Levegőkazán
2007. szeptember 3.


Levegőkazánnal a kőröshegyi viadukton

Kültéri levegõkazán Kültéri levegõkazán

Nagy dologra vállalkoztam, hátamban egy levegőkazánnal átszelem a kőröshegyi viaduktot.

Zsolt, egyetlen gépkocsivezetőnk már hetek óta otthon van, sörözget, TV-t néz, pihenget. Kutyáját néha megsimogatja, de megemelnie már nem szabad a fél kilós, kutyának nevezett csipogó szerkezetet, mert sérvvel műtötték. Nem tudom mi lesz, 6 hónapig állítólag nem emelhet. Nem volt más hátra, mint előre. Valakinek el kellett vinni az 500 kg-os levegőkazánt Nagykanizsára. Vállaltam. Tudják miért?

Mert kevesen mondhatják el magukról, hogy először, a kőröshegyi 10 milliárdoson egy levegőkazánnal szoros kapcsolatban keltek át a viadukton. A plató és a vezetőfülke között a távolság max. 15 cm. Az autó, Mercedes Sprinter, mert alább azért nem adjuk, halkan duruzsolt, tetszett neki is a menet. Kapott szép új négy napos matricát, meg lett tömve bendője gázolajjal, nem igazán panaszkodhatott.

Újdonsággal a hátunkon, az újdonságon átkelünk! Együtt élveztük az új viaduktot. A Sprinter sprintelt, én fényképeztem, a levegős hőszivattyú még pihent, készült a megérkezés utáni munkára. A levegőből kell neki Nagykanizsa legszimpatikusabb orvosának meleget varázsolnia. Ez még mind semmi, olcsóbban kell dolgoznia, mint a gázkazánnak. Ahogy ismerem, menni is fog neki. Nyugat-Európa országaiban társai már tarolnak. Egymás után cserélik le az emberek gázkazánjaikat levegőkazánra. Olcsóbb, jobb, biztonságosabb. A jövő készüléke.

A viadukt nagyon szép. A baj csak ott van, hogy épp a közepén szerettünk volna a Sprinterrel és a levegőkazánnal pár percre megállni és nézelődni. Onnan van ugyanis a legszebb panoráma. Sok gyönyörködő turista fog még ott bámészkodás közben karambolozni. Igazán, legalább egy körforgalmat csinálhattak volna a viadukt közepére, ahol négy-öt kör megtétele közben lehetne gyönyörködni a Balatonban. Gyönyörű, gyönyörű! Erről is a kormány tehet, már megint kispóroltak valamit.

Sajnos vége lett a hídnak, bármilyen lassan is szerettünk volna átérni, csak megérkeztünk a jól megszokott gödrös, keskeny igazi magyaros szuper aszfalt úthoz, amin elzötyöghettünk egészen Nagykanizsáig. Mégiscsak jobb a megszokott hiányos, gödrös életveszélyes aszfalt út. Lesem a lyukakat, hiányzó padkákat, eszem ágában nincs panorámát nézegetni. Ez az igazi, az útra koncentrálok vagyis inkább koncentrülök miközben hihetetlen módon kivételesen ragaszkodom a kormányhoz. (Lehet, hogy kormányunk és a gazdaságunk is azért gödrös és bizonytalan, váratlan eseményekkel teli, hogy ne bámészkodjunk, hanem az útra koncentráljunk?)

Megérkeztem. Várni kellett. Majd jött a daru, megváltam barátomtól, a levegőkazánnak nevezett levegős hőszivattyúmtól.

Jó munkát kis öreg, dolgozz sokat, de olcsón, hogy a gazdi meg legyen veled elégedve és akkor a szomszéd is vesz egyet. Nyugat-Európában az emberek tömegesen cserélik le gázkazánjaikat levegő kazánra.

További információ: www.geosolar.hu, a letölthető prospektusok között „ Újdonság 2007”

 

 


Kategóriák: Levegőkazán