Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek


2008. május 5.


2008. május elseje van. Mindenki ünnepel. Munka ünnepe van!

Hajléktalanok a Munka ünnepén Hajléktalanok a Munka ünnepén

Van, aki most veszi elő egész évben titokban tartott Ferrariját, hogy megjátssza az eszét Horvátországban. Van, aki a céges autóval, Skoda Superb-bel érkezett az Adriára. Szerényen mindenkit letolt az autópályán. De hát neki lehet, haverja a főkapitány, s ha szétmegy a céges autó, az sem baj, van pénz, autóra van pénz!

Süt a nap, senki sem dolgozik, nem dolgozunk? Miért is? Ja, ünnepeljük a munkát. Milyen jó nekünk, megünnepeljük a munkát, megünnepeljük a nem munkát, a felszabadulást, a honfoglalást. Van még, amit nem ünneplünk meg? Pl. dolgoztunk mi az elmúlt időszakban annyira jól, hogy megérdemelten ünnepelhetnénk?

Dolgom volt május 1-én, nem tehetek róla, mindig van valami dolgom. Elindultam a városba, a Délinél mit látok? Két munkanélküli a jól megszokott Déli pályudvar melletti piros lámpánál, ahol hétköznap kéregetnek, most sakkoznak.

A munkájuk helyszínén, a munkahelyükön, a munkaszüneti napon azt el nem hagyva, nekiállnak gondolkozni. Nekiállnak sakkozni.  

Kedves turbó okos vezető, nagy főnök urak, nincs kedvük netán Önöknek is megünnepelni az elmúlt húsz évet úgy, hogy a munkahelyükön, a munkaszüneti napon - legalább egy napon - nekiállnak gondolkozni? Talán még az is jobb, ha sakkoznak, mint az álszerénységbe burkolt Skoda Superb autójukkal nyomulnak a jól megérdemelt (jól megérdemelt?) nyaralójukba vagy tengerparti üdülőikbe.

Jön a pünkösd, megint ünnep! Hurrá, a magyarnak jól megy. A magyar elől van az EU-ban (biztos forgóajtón ment be).

- Talán ismerik: a magyart és a forgóajtót, ahol a magyar utoljára megy be, de mindig először jön ki.

Lenne egy ötletem!!!

- Inkább sakkozzunk, gondolkozzunk és még ünnep alatt is azon filozofáljunk, mit kellene jobban csinálnunk. Nincs kedvük hozzá?

Kérem, ne felejtsék el, ha a nagy ünneplés közepén találnak egy jó épületgépész mérnököt, netán valahol sakkozni az utcán, küldjék hozzám. Sok szép munkát tudok neki adni!


Kategóriák: Gondolatok

« Vissza