Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek


2012. október 8.


Taiwani utazás, 3. nap

Ezek a fránya taiwaniak mindent megoldanak. A fiúk tornacipőben, luxus limuzinban járnak. A lányokra 20 cm talpú cipőre még rátesznek egy 15cm hosszú sarkot is. Imbolyognak is rajta a facér csajok. Van előnye. Jobban látnak ki a tömegből, melyik fiúra csaphatnak le, meglepetésszerűen. Valahogy úgy, mint amikor a gólya kőröz a mező fölött és lecsap a kukacra.

A kukac, ha ügyes és nem dől be a fél méterrel magasabbnak látszó gólyalábú hölgynek, még időben eliszkolhat tornacipőjében.

Ha a gólya megfogta, már leveszi lábtoldalékait és tornacipőben vigyáz ő is a kukacra, nehogy az idő előtt meglépjen. (Első próbatétel a lányoknak.) A többit az utcán sajnos már nem látom. Pedig lehet, hogy még sok okos ötletet lehetne ellesni a kis tornacipősöktől.

A napelem kiállítás után hazajöttem a szállodai luxus lyukba, ahol minden pici, kivéve a WC-t, mert annak még karfája is van. Nem is akármilyen karfája. Rengeteg nyomógomb van rajta, kandzsi jelekkel ellátva. Nem mertem kipróbálni, mert ki tudja, mit csinálna velem. Még a végén megcsonkít.

A világítási kapcsolóval is volt elég bajom. Kerestem mindenhol, hol kell a lámpákat felkapcsolni. Fél óra után meguntam, hogy sötétben tapogatózok, és lementem a recepcióra segítségért. A 30 kilós cérnavékony recepciós lány úgy mosolygott rajtam, hogy hirtelen kétszer annyi foga lett a szájában, mint előtte.

Feljött velem a luxus lyukba, s rámutatott a 10 cm x 10 cm nagyságú, 1 cm vastag rádióra, ahol sok kis gomb volt kandzsi feliratokkal, mint a WC karfáján.

- Nem látja ott a kapcsolókat?

- Hol?

- A rádión - mondta tovább, 64 fogával vigyorogva.

Persze mindezt kínaiul beszéltük meg. Ő értette, amit ő mond, én meg értettem, amit én kérdezek. Egy darabig még élvezte a helyzetet, majd elkezdte a kis gombokat nyomkodni.

A lámpák föl-le kapcsolódtak, közben átállította az ébresztőórát, ki-be kapcsolta a rádiót és beállította a reggeli ébresztés idejét, majd itt hagyott.

Most itt vagyok, együtt édes kettesben egy időzített bombával. Remélem, nincs kapcsolatban még a karfás WC-vel is. Mert akkor a sötétben, fene tudja, mi is történhet.


Kategóriák: Utazások

Címkék: Taiwan

« Vissza