Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek


2014. március 4.


Hajnali gondolatok

Hajnal van. Nem tudok aludni. Még 18 perc van hátra, és az oroszok ultimátuma lejár. Bekebelezik Ukrajnát? Háború lesz a szomszédban?

Bújom a híreket:

  • A magyar kormány megint rendelt 190 millióért 27 db autót a Porschétól (kedvezménnyel 7 millió forint/ darab). Amilyen a politikai teljesítményük, miért nem elég nekik akár kedvezmény nélkül 1,9 millióért egy Dacia?
  • A miniszterelnök költözik a Sándor palotába. (Nem tanulnak ezek az urak Janukovics és Ceaușescu példájából?)
  • Még két stadiont építenek. Nem elég az idáig megépített 1001 db?

Nem stadionokat kell építeni, hanem kapcsolatokat. Vagy az nehezebb?

Ha van egy jó foci csapat, aki milliókat keres nekünk, a bevételük egy részéből kellene nekik egy focipályát és egy öltözőt csinálni. Ha jól teljesítenek, kaphatnak melegvizet is a zuhanyozókba. Biztos, hogy műremeket kell építeni a sok ballábúnak, akik szinte mindenhonnan kiesnek?

Igen, összetartoznak a politikusok és a focisták. Van, aki a palotából, van, aki a ligából esik ki. Egy a lényeg, együtt kiessenek.

De uraim, én már nem szeretnék kiesni sehonnan! Szeretnék végre élni, alkotni, a jövőt építeni. Ismerik Önök ezt a fogalmat? Építeni! Létrehozni! Alkotni! Lehet, hogy építeni kellene végre, és nem még a múltat is lerombolni?

Amit művelnek uraim, azt lehet csinálni egy sátorban is. Középen egy ring, körben kötél. Tudják, milyen a boksz ring? Aztán lehet egymásnak esni. Persze ott netán lesz egy-két monokli a képükön, de attól már félnek ugye?

  • Biztos, hogy most a legfontosabb megint autókat vásárolni? Mi baja azoknak a 3 éves autóknak, amikre nem is olyan régen sok százmilliót költöttek?
  • Miért pont a Sándor palotába? Nincs a városban központi magasabb hely? Bár lehet, hogy igazuk van. A sas is fentről figyeli áldozatát. Kire lehetne lecsapni, még jobban kifosztani.
  • Kedves politikus urak, kezdjenek már végre azon gondolkozni, miért építették meg a németek az Északi tenger alatt az Európát kikerülő gázvezetéket? Nem jut eszükbe semmi, amikor kiderül: ha az orosz lezárja a gázt, jó időben, amikor nem kell fűteni a házakat, akkor is csak 11 nap gáztartaléka van az országnak? Pedig ugyancsak sok százmillióért gáztározót vettek. Vagy nem volt benne gáz? Netán eltárolták maguknak sok kis aranyat érő palackban?
  • Akkor sem jut eszükbe semmi, amikor olvassák, hogy a nyugati országokban egymás után vágják le a gázvezetéket, dobják ki a gázkazánokat és térnek át hőszivattyús fűtésre? Azon sem kezdtek el még gondolkozni, miért van, hogy Svájcban már szinte csak levegő- és nem gázkazánok működnek?
  • Miért nem mérnökök irányítják az országokat, akik egész életükben azt tanulták, hogyan lehet építeni, létrehozni, a jövőt építeni?

Ha épp nem tudnak magukkal mit kezdeni, nézzék meg azt a 32 lakásos Pécelen épült lakótelepet, ami nagyságrendekkel olcsóbban működik gáz bevezetése nélkül, mint a barátságtalan, hagyományos, sokkal nagyobb költséggel működő lakótelepek. Ha csupa ilyen épületeket, lakótelepeket építenénk, nem kellene rettegnünk attól, hogy Putyin lezárja a gázt. Pedig előbb-utóbb meg fogja tenni. Ha nem azt csinálja Európa, amit ő akar, meg fogja tenni.

Mindenki szeret benne lakni. Ha rám hallgatnak, ilyen városokat, sőt országokat kellene építeni, s nem megint új autókat venni.

Közben elmúlt 4 óra. Az ultimátum 7 perce lejárt. Vajon mi történik már ott kinn? Vajon hány ember fog meghalni azért, hogy Janukovics és egy pár nagyon okos vezető minél nagyobb palotában lakhasson s megküzdjön a legnagyobb problémával:

  • Hogyan lehet a 100 személyes garázsába 150 luxusautót elhelyezni?

Kategóriák: Gondolatok

« Vissza