Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek


2014. szeptember 13.


Ha meg akarod ismerni önmagad, nézz körül a világban - Ha meg akarod ismerni a világot, nézz önmagadba

Vlagyimir Putyin orosz elnök ráírja nevét egy gázcsőre az Oroszországot Kínával összekötő új, orosz-kínai gázvezeték, a Szibéria Ereje építésének megkezdésén (MTI/AP/Elnöki sajtószolgálat/RIA Novosztyi/Alekszej Nyikolszkij) Vlagyimir Putyin orosz elnök ráírja nevét egy gázcsőre az Oroszországot Kínával összekötő új, orosz-kínai gázvezeték, a Szibéria Ereje építésének megkezdésén (MTI/AP/Elnöki sajtószolgálat/RIA Novosztyi/Alekszej Nyikolszkij)

Mit tenne Ön, ha a világ egyik legnagyobb atomhatalma lenne, ha rengeteg fegyvere és katonája lenne, ha kezében gázcsap főelzárója lenne és sarokba szorítanák? Mit tenne először?

………………….. Adok most Önnek 5 perc gondolkodási időt…………………..

Ugye, Ön is először csak a gázcsapot zárná el, vagy a gáz árát emelné a csillagokba. Utána persze jön a többi.

Mit gondolnak, a németek miért építették meg az Európát elkerülő gázvezetéket és ültettek több napelemet az országban, mint búzát az elmúlt években? Mikor jönnek végre rá, hogy azért, mert logikusan előre gondolkoznak.

Nem szabad függővé válnunk a gáztól!

Sokan gondolják, lehetetlen, hogy Putyin elzárja a gázt vagy árat emel. Gondolják csak végig, Ön mit tenne a helyében? Tévednek, ha azt hiszik, Putyin eladási kényszerben van Európa felé. Tavaly voltam Kínában, ott már olyan vastag gázcsöveket vezetnek, hogy akár a csőben is vihetnék mikrobusszal az embereket a cső végére, tovább építeni a gázvezetéket. A kínaiak minden gázt meg tudnak majd - és meg is fognak - venni.

Itt leszünk kenyér, ipar, fűtés, melegvíz nélkül, a nagyokos európaiak. Köszönhető turbó okos politikusainknak és naivitásunknak.

Az első jelek, amiket már évekkel ezelőtt megjósoltam: (részlet egy cikkből, ami tegnap jelent meg a www.napi.hu  oldalon):

“Elszakadt a cérna: megindították a gázháborút az oroszok

Az összes kelet-közép-európai vevőjének kevesebb gázt szállít a Gazprom, mint amennyit szerződés szerint szállítania kellene. Ukrán források szerint az orosz fél felárral manipulálja a Magyarországnak eladott gáz árát.”

Sokan hisznek persze abban, hogy majd fával tüzelnek. Mi a véleményük, ha Putyin lezárja a gázt és elkezdjük kiirtani erdeinket, hány nap alatt tűnik el az összes erdő és fa Magyarország területéről? No és milyen lesz a levegő? No és mi lesz utána?

Mit kell csinálni?

Azonnal elkezdeni azt, amit a németek már évtizedek óta csinálnak. Áttérnek alternatív energiákra. Napelem, napkollektor, levegőkazán, hőszivattyú, s tetszik, nem tetszik, az atomenergiát sem tudjuk majd mellőzni.

Drága jó magyarok! Húzzátok már ki végre a fejeteket a homokból, mert ha elverik a feneketeket, azt sem fogjátok tudni, ki volt az.

Gáz nélkül is lehet élni! Nézzék meg a www.levegokazan.hu vagy a www.thermo.hu oldalon található riportfilmeket. Tanulságos az évekkel ezelőtt készített riportfilm a 70 év feletti Laci bácsival is» 


Kategóriák: Gondolatok

« Vissza