Hőszivattyú blog

üzenet a szerkesztőnek


2015. május 27.


Hőszivattyú használata az egyedüli megoldás, nem kell kémény, nem füstöl, nem szennyezi környezetünket

Egyik hőszivattyút gyártó cégnek sincs akkor választéka, mint a svájci-német AlphainnoTec hőszivattyú gyárnak. Napokban megjött az új terméklista, napokig tart még, amíg minden új terméküket megismerjük. Az árlistát már lefordítottuk magyar nyelvre, az interneten Ön is megtalálja a következő oldalon »

Amikor először átnéztem a terméklistát, úgy éreztem magam, mint amikor bemegyek a cipőboltba, ahol, ha csak kétféle cipő lett volna, egészen biztos, hogy az egyiket megvettem volna. Ha viszont többszáz-féle van, egy ideig nézegetem őket, aztán kimenekülök a boltból, mert nem tudok dönteni. Nem tudom, melyiket kellene választanom, s a végén nem veszek semmit. Járok tovább a szeretett, nemcsak felül (ahol belebújok), hanem már alul is lyukas cipőmben.

Ezért úgy döntöttem, írok egy sorozatot a blogban, s segítek mindenkinek az alternatív energiák, hőszivattyúk kiválasztásában. Annál is inkább, mert bár a kormány nem beszél róla, de nagyon veszélyben van a gázellátásunk. A napokban jelent meg egy cikk az “indexen”, ebből vettem ki néhány részletet:

„John Kerry amerikai külügyminiszter Szocsiban tett látogatásával újra legitimálta az orosz vezetőt. Moszkva elérte, amit akart: az Európai Unió súlytalan, így ha az Egyesült Államokkal meg tudnak állapodni, a Krím megszerzését is le fogja nyelni a világ. Márpedig a Közel-Keleten Obamáéknak szükségük van Putyin támogatására.”

Ugyanakkor nagyon úgy néz ki, a még mindig háborús helyzetben lévő Ukrajna napokon belül csődöt jelent be. Putyin nem kötött újabb gázszállítási szerződést a magyarokkal. Déli áramlat, Nabucco vezeték nincs, csak „nabukta”. A gáz érdekében történt nagy barátságkötés után Azerbajdzsán már a Budapestről érkező WizzAir gépet sem engedi leszállni Bakuban. 

Minél hamarabb mindenkinek gondolni kell arra, ami már nagyon is várható. Mit csinál, ha az oroszok nem adnak több gázt? 

Nem véletlen, hogy Putyin nem kötött Magyarországgal gázszállítási szerződést. A gázt Kínának, Indiának fogja eladni. Ott legalább van pénz. Nagyon is logikus Putyin gondolkodása:

  • Szórakozik velem az az Európa, aki gáz nélkül egy hét alatt csődbe megy? Majd én móresre tanítom őket. Lezárom a csapot, s megvárom, míg a küszöbömön nyüszítenek, hogy fillérekért felvásároljam őket.

Svájcban, Svédországban már nincs gáz. Egyáltalán nincs gáz. Mindenki áttért alternatív energiákkal történő energia ellátásra. A háztartásokban már csak hőszivattyúk és nem gázkazánok vannak.

Kedves magyarok! Mikor esik már le végre a tantusz? Ha biztonsággal, sokáig meleg vízben akarunk mosakodni és szeretnénk, ha a szobánkban ne fagyna be a lavórban lévő víz, időben meg kell találnunk a megoldást.

A megoldás pedig nem az, hogy fával fűtünk, mert nemcsak, hogy kiírtjuk az erdőket, hanem a hátralévő életünket is füstben éljük le. Fokozzuk vele a globális felmelegedést, még több kánikula és vihar váltja majd egymást akár 10 percenként.

Egyedüli megoldás az alternatív és hulladék energiák újra hasznosítása valamint a hőszivattyúk használata. Napokon belül elkezdem írni azt a sorozatot, amivel segítek Önöknek megtalálni ár-érték arányban a legjobb megoldást.


Kategóriák: HŐSZIVATTYÚ

« Vissza